Spaghetti met tomaten, gehakt, olijven en kaas

Spaghetti met tomaten, gehakt, olijven en kaas

23 August 2023Rick van den Berg

Stel je voor: een knusse avond, de geur van smakelijke kruiden vult de lucht en je hoort zachtjes het pruttelen van een overheerlijke saus. Wat staat er op het menu? Een Italiaanse klassieker: Spaghetti met Gehakt, Tomaten, Olijven en Kaas.

Dit gerecht is een eerbetoon aan de Italiaanse keuken, waar simpele ingrediënten samenkomen tot een smaakexplosie. Het malse gehakt is vol smaak en krijgt een warme knuffel van een rijke tomatensaus die rechtstreeks uit Italië lijkt te komen. De groene olijven zorgen voor een speels tintje en geven een lekker mediterraan gevoel.

Terwijl de pasta zichzelf klaarmaakt, vult de keuken zich met een mix van geuren. Een dans van oregano, basilicum en heerlijke beloftes. Wanneer alles op je bord ligt, is het een feest voor je smaakpapillen dat je met een glimlach verwelkomt.

Of je nu een Italiaanse fanaat bent of gewoon wat nieuws wilt proberen, deze Spaghetti met Gehakt, Tomaten, Olijven en Kaas zal je niet teleurstellen. Dus duik de keuken in, speel met je innerlijke chef en maak een memorabel gerecht voor jezelf en je dierbaren. Eet smakelijk!

 

Ingrediënten:

  • 250 g spaghetti
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1/2 kopje groene olijven, gehalveerd
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.

  2. Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak het bruin. Haal het gehakt uit de pan en zet opzij.

  3. In dezelfde pan, voeg nog een beetje olijfolie toe als dat nodig is. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.

  4. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en roer goed door. Voeg de gedroogde oregano en basilicum toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus sudderen gedurende ongeveer 10 minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen.

  5. Voeg het gebakken gehakt weer toe aan de saus en roer door.

  6. Voeg de gehalveerde groene olijven toe en laat ze nog een paar minuten mee sudderen.

  7. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de saus en meng alles goed door elkaar.

  8. Serveer de spaghetti op borden, besprenkel met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel een beetje extra olijfolie voor extra smaak.

Geniet van je heerlijke zelfgemaakte Spaghetti met Gehakt, Tomaten, Olijven en Kaas!

Verrijk je gerechten met één van onze aanbiedingen

Basilic à l'huile d'olive
Économisez €1,00
Pepperoni à l'huile d'olive extra vierge
Économisez €1,00
Bonamini Ail
€7,95 €8,95
Bonamini Ail
Économisez €1,00
Bonamini Citron
Bonamini Citron
€7,95 €8,95
Bonamini Citron
Économisez €1,00
Extra Vierge Olijfolie Oregano
Économisez €1,00
Truffe Bonamini
€10,95 €12,95
Truffe Bonamini
Économisez €2,00
Extra Vierge Olijfolie Rozemarijn
Extra Vierge Olijfolie Rozemarijn
Économisez €1,00

Tips & Trucs voor in de keuken

Leer van onze experts en word de chef-kok in je eigen keuken!
Ontdek de Geheimen van de Italiaanse Keuken
06 September 2023
In deze blogpost nemen we je mee op een betoverende reis door de geheimen van de Italiaanse keuken. We onthullen de intrigerende details achter de gerechten die je doet watertanden, de methoden die generaties lang zijn doorgegeven, en de passie die elke hap onvergetelijk maakt. Dus, trek je schort aan en bereid je voor om te leren koken zoals de Italianen dat doen.
10 Tips voor het Perfect Bakken van Zelfgemaakte Pizza
06 September 2023
Pizza is een universeel geliefd gerecht. Of je nu houdt van klassieke margherita, een vleesliefhebber bent of liever een vegetarische optie hebt, pizza biedt eindeloze mogelijkheden voor smaak. Maar wat is er nu beter dan pizza bestellen? Zelf pizza maken! Met de juiste tips en technieken kun je in je eigen keuken heerlijke pizza's bakken die wedijveren met die van je favoriete pizzeria. In deze blogpost delen we 10 waardevolle tips om je zelfgemaakte pizza naar een hoger niveau te tillen.
De Kunst van het Perfect Koken van Pasta
06 September 2023
Pasta, in al zijn vormen en maten, is een geliefd gerecht over de hele wereld. Het is simpel, veelzijdig en bovenal heerlijk. Maar, zoals bij veel eenvoudige gerechten, zit de duivel in de details. Het koken van de perfecte pasta vereist een beetje meer dan alleen wat kokend water en een snufje zout. In deze blog nemen we je mee op een reis naar de kunst van het perfect koken van pasta, met enkele tips en trucs om je maaltijd naar een hoger niveau te tillen.

Plus d'articles

Salade met tomaat, avocado & Kip
Zwoele zomerdagen roepen om lichte en verfrissende maaltijden. En wat is er beter dan een smakelijke salade vol verse ingrediënten om jezelf te verwennen? Deze Salade met Tomaat, Avocado & Kip is een ware traktatie.