Romige Pasta Carbonara - Eenvoudig en Onweerstaanbaar

Romige Pasta Carbonara - Eenvoudig en Onweerstaanbaar

03 September 2023Rick van den Berg

Pasta Carbonara is een klassiek Italiaans gerecht dat velen van ons doet watertanden bij de gedachte eraan. Deze romige, hartige pasta met spek en Parmezaanse kaas is een ultieme comfortmaaltijd. Het mooie is dat dit gerecht eenvoudig te bereiden is, waardoor het perfect is voor zowel doordeweekse diners als speciale gelegenheden. Hier is ons recept voor een heerlijke Pasta Carbonara die je smaakpapillen zal verwennen.

Ingrediënten:

  • 350 g spaghetti
  • 150 g pancetta of guanciale (Italiaans spek), in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 grote eieren
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g Pecorino Romano kaas, geraspt
  • Versgemalen zwarte peper
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Kook de spaghetti in ruim kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is. Giet af en bewaar een kopje van het kookwater.

  2. Terwijl de pasta kookt, verhit je een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de pancetta of guanciale toe en bak tot deze knapperig is en zijn vet heeft losgelaten, ongeveer 5 minuten. Voeg dan de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut tot deze geurig is.

  3. Klop in een kom de eieren, de helft van de geraspte Parmezaanse kaas en de Pecorino Romano kaas samen. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

  4. Haal de koekenpan van het vuur. Voeg de gekookte en uitgelekte spaghetti toe aan de pan met pancetta en knoflook. Roer snel om de pasta te bedekken met het spekvet.

  5. Giet het eimengsel over de pasta en roer onmiddellijk goed om. Het hete pasta zal het eimengsel geleidelijk laten stollen tot een romige saus. Voeg eventueel een scheutje van het bewaarde kookwater toe om de saus wat dunner te maken.

  6. Serveer de Pasta Carbonara onmiddellijk, gegarneerd met de overgebleven geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie voor extra smaak en kleur.

Genieten maar:

Deze romige Pasta Carbonara is een waar genot voor de smaakpapillen. De eenvoudige ingrediënten combineren tot een verrukkelijke saus die de perfecte metgezel is voor al-dente gekookte spaghetti. Serveer dit gerecht met een knapperige salade en een goed glas witte wijn voor een heerlijke Italiaanse maaltijd. Buon appetito!

Verrijk je gerechten met één van onze aanbiedingen

Basilic à l'huile d'olive
Économisez €1,00
Pepperoni à l'huile d'olive extra vierge
Économisez €1,00
Bonamini Ail
€7,95 €8,95
Bonamini Ail
Économisez €1,00
Bonamini Citron
Bonamini Citron
€7,95 €8,95
Bonamini Citron
Économisez €1,00
Extra Vierge Olijfolie Oregano
Économisez €1,00
Truffe Bonamini
€10,95 €12,95
Truffe Bonamini
Économisez €2,00
Extra Vierge Olijfolie Rozemarijn
Extra Vierge Olijfolie Rozemarijn
Économisez €1,00

Tips & Trucs voor in de keuken

Leer van onze experts en word de chef-kok in je eigen keuken!
Ontdek de Geheimen van de Italiaanse Keuken
06 September 2023
In deze blogpost nemen we je mee op een betoverende reis door de geheimen van de Italiaanse keuken. We onthullen de intrigerende details achter de gerechten die je doet watertanden, de methoden die generaties lang zijn doorgegeven, en de passie die elke hap onvergetelijk maakt. Dus, trek je schort aan en bereid je voor om te leren koken zoals de Italianen dat doen.
10 Tips voor het Perfect Bakken van Zelfgemaakte Pizza
06 September 2023
Pizza is een universeel geliefd gerecht. Of je nu houdt van klassieke margherita, een vleesliefhebber bent of liever een vegetarische optie hebt, pizza biedt eindeloze mogelijkheden voor smaak. Maar wat is er nu beter dan pizza bestellen? Zelf pizza maken! Met de juiste tips en technieken kun je in je eigen keuken heerlijke pizza's bakken die wedijveren met die van je favoriete pizzeria. In deze blogpost delen we 10 waardevolle tips om je zelfgemaakte pizza naar een hoger niveau te tillen.
De Kunst van het Perfect Koken van Pasta
06 September 2023
Pasta, in al zijn vormen en maten, is een geliefd gerecht over de hele wereld. Het is simpel, veelzijdig en bovenal heerlijk. Maar, zoals bij veel eenvoudige gerechten, zit de duivel in de details. Het koken van de perfecte pasta vereist een beetje meer dan alleen wat kokend water en een snufje zout. In deze blog nemen we je mee op een reis naar de kunst van het perfect koken van pasta, met enkele tips en trucs om je maaltijd naar een hoger niveau te tillen.

Plus d'articles

De Kunst van het Creëren van de Perfecte Borrelplank
Een goed samengestelde borrelplank kan een gewoon avondje met vrienden of familie transformeren in een onvergetelijke culinaire ervaring. Het geheim van een perfecte borrelplank ligt in de balans tussen smaken, texturen en kleuren.
Risotto alla Milanese
Stel je eens voor, een zachte zomeravond in Milaan, Italië. De straten baden in een gouden gloed van de ondergaande zon, terwijl mensen samenkomen aan lange tafels op gezellige terrassen. Het geluid van klinkende glazen en vrolijke stemmen vult de lucht. In zo'n moment, wanneer de stad tot leven komt, is er één gerecht dat de harten van de Milanezen verwarmt en een glimlach op hun gezichten tovert - Risotto alla Milanese.